Kaikki kirjoitukset

Julkaistu 16.4.2024

Stellan Tähtitorilla keskusteltiin EU:n arvoista

Etelä-Savon Keskustanaiset järjestivät lauantaina 13.3. Kauppakeskus Stellan Tähtitorilla vaalipaneelin, jonka aiheena olivat Euroopan Unionin arvot.  Mukana paneelissa olivat kollegaehdokkaat Ville Kaunisto (Kok), Lotta Tuomisto (Vas) ja Silja Keränen (Vihreät). 

Uninon arvothan ovat loukkaamaton ihmisarvo, vapaus, demokratia, tasa-arvo, oikeusvaltioperiaate ja ihmisoikeudet. Lisäksi voimme liittää solidaarisuuden EU:n arvoihin. 

Meille oli annettu tehtäväksi miettiä yksi itselle tärkeä arvo, josta haluaisimme puhua.

Ensin ajattelin, että puhuisin kansainvälisyydestä, vanhemmuudesta tai tasa-arvosta, jotka kaikki ovat minulle hyvin tärkeitä arvoja, mutta valitsin kuitenkin puhua työstä, ahkeruudesta ja yrittäjyydestä. 

Ne eivät ole pelkästään arvo, vaan mielestäni työ ja ahkeruus ovat myös velvollisuus hyvinvointiyhteiskunnassa. 

Yksin- ja pienyrittäjyys ovat lähellä sydäntäni, Suomessa on yli 200000 yksiyrittäjää ja heistä iso osa elää alle 2000 euron kk-tuloilla. Heistä ei koskaan puhuta, kun puhutaan pienituloisista, miksi? Suomessa on täysin vääristynyt ajattelumalli yrittäjistä ja yrittäjyydestä. Missään muualla maailmassa en ole tavannut niin ei-yrittäjäystävällistä ajattelua kuin Suomessa. Mistä se johtuu?

Vanhempina meillä on velvollisuus kasvattaa lapsistamme ahkeria ja työtä pelkäämättömiä yhteiskunnanjäseniä. Muuten tämä systeemi ei vaan toimi!

Sain paljon positiivista palautetta selkeästä ja rauhallisesta esiintymisestä läpi paneelin ja puheesta, jonka kaikki ymmärsivät. Tämä olikin näiden vaalien ensimmäinen vaalipaneeli, joten tästä on hyvä jatkaa! 

Vaalipaneeleita, joissa olen mukana tulee olemaan vielä ainakin Lappeenrannassa ja Imatralla.

Tapahtumakalenteri täydentyy lähes reaaliaikaisesti ja löytyy täältä:

Kati Annikan EU-vaalikiertue - Kati Häkkinen (katihakkinen.fi)

Kati Annikan kuulumiset

Tilaa uutiskirjeeni ja tiedät, missä mennään!