Kaikki kirjoitukset

Julkaistu 2.5.2024

Pekan vappupuhe

Mikkelin kaupungin hallituksen puheenjohtaja Pekka Pöyryn (kesk) puhe Katin vapun etkoilla ja kampanjanavajaisissa, Kirkkopuistossa 30.4

Arvoisa yleisö,

On suuri ilo ja kunnia seisoa tässä tänään tukemassa hyvää ehdokastamme Euroopan parlamenttiin, ehdokasta, joka on omistautunut Euroopan rakentamiseen paremmaksi paikaksi meille kaikille. Kati Häkkinen ei ole vain ehdokas, hän on visionääri, joka uskoo vahvasti Euroopan unionin voimaan muuttaa ihmisten elämää paremmaksi meillä täällä Suomessa, mutta niin koko Euroopan alueella. 

Kati on myös äiti, kaupunginvaltuutettu, kansainvälisen matkailun asiantuntija, tietokirjailija ja mikä tärkeintä, kotoisin Mikkelin Haukivuorelta.

Kati  on jo kokenut politiikan kentällä, hänellä on monipuolinen vertaansa vailla oleva tausta kansainvälisissä asioissa varsinkin matkailun saralla. Sen verran hyvin Katia tunnen, että hän tulee taatusti tekemään parhaansa ihmisoikeuksien puolustajana, kestävän kehityksen edistäjänä ja demokratian vahvistajana. Hänen intohimonsa ja päättäväisyytensä tekevät hänestä voimakkaan äänen Euroopan yhteisen hyvän puolesta. Suomi, suomalaisuus ja Suomen edunvalvonta EU:ssa ovat meille tärkeimpiä asioita. Mm. Turvallisuus, ruoan tuotannon, maa- ja metsätalouden merkityksen ymmärtäminen ovat ensiarvoisen tärkeää tämän päivän päätöksenteossa.

Häkkinen ei ole poliitikkona vain puhuja - hän on myös hyvä kuuntelija. Hän on viettänyt lukemattomia tunteja keskustellen kansalaisten kanssa eri puolilla Eurooppaa jo nyt kampanjointi vaiheessa, ymmärtääkseen heidän tarpeensa, huolensa ja toiveensa. Näin massiivista ja vaikuttavaa kampanjaa en ole ennen nähnyt kenenkään muun tekevän. Kati on omistautunut unelmalleen suomalaisten edunvalvojana, hän tietää, että Euroopan unionin on oltava lähempänä kansalaisiaan ja että poliittisen päätöksenteon on perustuttava kansalaisten tarpeisiin ja näkemyksiin.

Kati on tuonut kampanjassaan esille Euroopan kohtaavan monia haasteita tulevaisuudessa, kuten näkemämme muutokset turvallisuuspolitiikassa. Ilmastonmuutos, taloudellinen epävarmuus ja kasvava eriarvoisuus. Mutta hän uskoo vahvasti siihen, että nämä haasteet voidaan voittaa yhteistyöllä ja uusilla innovaatiolla sekä uusilla tavoilla toimia. Kati on sitoutunut rakentamaan Eurooppaa, joka on avoin, oikeudenmukainen ja kestävä kaikille kansalaisilleen

Kati ei pelkää tarttua vaikeisiin kysymyksiin. Hän on valmis johtamaan Eurooppaa kohti kirkkaampaa tulevaisuutta, jossa jokainen kansalainen voi menestyä ja elää arvokasta elämää. Hänen visioissaan Eurooppa on paikka, jossa solidaarisuus ja yhteisvastuu ohjaavat päätöksentekoa ja jossa kaikki kansalaiset voivat tuntea olonsa turvalliseksi ja arvostetuksi.

Kun äänestätte Kati Annika Häkkistä eurovaaleissa, äänestätte muutosta parempaan. Äänestätte ehdokasta, joka on valmis sitoutumaan Euroopan tulevaisuuteen ja nostamaan Suomen roolia eurooppalaisessa päätöksenteossa entistä keskeisempään asemaan. Tuetaan ja kannustetaan yhdessä Kati Häkkistä rakentamaan meille kaikille entistä parempi ja turvallisempi Eurooppa.

Kati nyt kaasu pohjaan!

Kiitos ja hyvää vappua kaikille.

Kati Annikan kuulumiset

Tilaa uutiskirjeeni ja tiedät, missä mennään!