Kaikki kirjoitukset

Julkaistu 6.2.2024

Muisto Bangkokin vuosilta; 300 johtavan expatriaatin listaus 2019

Olen ollut ahkera Facebookin käyttäjä sen alkuvuosista saakka. Lähes päivittäin perheelleni ja ystävilleni Suomeen tarkoitetut julkaisut muistuttavat minua nyt aamuisin niin Aava Resort & Span alkuajoista kuin lasten ensiaskelista ja elämästämme kaukana.

Tänä aamuna Facebook muistutti Thaimaan Tatlerin julkaisemasta 300 johtavan expatriaatin listauksesta vuodelta 2019!

Tatler (UK) on maailman vanhin aikakausilehti. Lehtien sivuilla esitellään ultraluksusta, julkkiksia ja bisnesmaailman tähtiä. Meillä ei Suomessa ole sen tasoisia tähtiä tai bisneselämää, ainakaan riittävästi kuukausittain julkaistavaan lehteen, mutta Singaporen, Hong Kongin ja Thaimaan kaltaisissa maissa lehti on ”the one and only”.

The 300 List kertoo, kuka on kuka ja kenet kannattaa tuntea.

Kolmensadan johtavan expatriaatin listalla on suurlähettiläitä, monikansallisten yhtiöiden toimitusjohtajia, taiteilijoita ja yrittäjiä. Vuoden 2019 listalla oli kolme suomalaista, Thaimaan Suomen suurlähettiläs Satu Suikkari-Kleven, Pirkka Tapiola joka toimi tuolloin EU:n suurlähettiläänä Bangkokissa ja minä.

Listalle päästäkseen täytyy olla meriitit kunnossa, mutta myös suosittelijat. Muistan kuinka yskin kahvit ulos, kuullessani erään thaimaalaisen miljonääriperheen tyttären suositelleen minua… Asia tuli minulle täytenä yllätyksenä, en itse asiassa ollut edes tietoinen kyseisestä listauksesta. Lehden sivuilla olin joskus esiintynyt.

Olin todella otettu! Kaksi Thaimaan turismista vastaavaa ministeriä olivat henkilökohtaisesti ehtineet kiittämään meitä tekemästämme työstä Khanomin eteen ja uuden matkailukohteen synnyttämisestä Thaimaan matkailukartalle, mutta thaimaalaisten suurten hotellisukujen rinnalla, olimme me kuitenkin kovin pientä. International Women´s Clubissa edustin Suomea, olinhan perustanut suomalaisten naisten järjestön, FINWAn. Sitä kautta kasvoi myös tieto tekemästämme hyväntekeväisyydestä ja äitiyspakkausprojektista.

Palkinnot ja meriitit eivät tee meistä onnellisempia, mutta ne muistuttavat ja osoittavat, että tekemäsi työ on huomioitu ja että sitä arvostetaan.

Olkoon tämä myös hyvä esimerkki siitä, että kansainväliset suhteet ja kansainvälinen työskentely on minulle ominta. Ja sitähän EU-työskentely ennen kaikkea on, kansainvälisiä suhteita ja vaikuttamista.

Kati Annikan kuulumiset

Tilaa uutiskirjeeni ja tiedät, missä mennään!