Kaikki kirjoitukset

Julkaistu 5.2.2024

Gulassia edullisesti, kotiruoan puolestapuhuja

Minulle on annettu malli, kuinka perhe syö päivittäin yhdessä kotona valmistettua perusruokaa. Lapsuuteeni ei kuulunut einesruoka, vaan ateriat pitkälti koostuivat perunan ja lihan ympärille. Perunat ja kasvikset tulivat omasta maasta. Riistaa syötiin isän metsästysonnen mukaisesti.

Opin äitini mallista kotiruoan valmistamisen. Ihmettelenkin kun kuulen kommentteja, kuinka ruoan valmistaminen veisi liikaa aikaa. Peruspastan saa valmiiksi siinä ajassa, kun pasta kiehuu eli 9 minuutissa. Tietenkin ymmärrän, että kaikilla ei ole mallia kokkaavasta äidistä, mutta ainahan voi opetella.

Myös kommentit aterioiden kalleudesta hämmästyttävät. On totta, että kaiken ruoan hinta on noussut ja kahden aktiivisen teinin perheessä, kuluttajahintojen korotus on jo merkittävä! Siksi joudunkin entistä enemmän miettimään ja suunnittelemaan mitä syömme. Myöskään kotimaisuus ei aina tarkoita kalliimpaa. Esimerkiksi viikonlopun gulassin annoshinnaksi tuli reilusti alle 3 euroa kun paistiliha on paikallista Mikkelin kauppahallista. Meillä ei perheessä ole eritysruokavalioita tai allergioita ja se tietenkin vaikuttaa paljon helppouteen ja hintaan.

Naudan paistiliha maksoi 14 € /kg. Siitä valmistui muutaman paprikan ja sipulin kanssa todella maukas gulassi, jonka tarjoilin riisin kanssa viidelle henkilölle. Kaksi annosta jäi valmiiksi seuraavalle päivälle, tai vaikka ensi viikolle. Gulassi vain paranee hieman odottaessaan!

Lähiruoka voi ja on edullista, kunhan vain vähän viitsii.

Kati Annikan kuulumiset

Tilaa uutiskirjeeni ja tiedät, missä mennään!