Kaikki kirjoitukset

Julkaistu 3.4.2024

Aurinkorannikon kiertue oli menestys!

Noin 300000 suomalaista asuu ulkomailla, heistä 30000 Espanjassa ja 3000 Thaimaassa. On siis hyvin luonnollista, että entisenä ulkosuomalaisena suuntaan kampanjointiani maailmalla asuville suomalaisille.  

Jopa lähes joka viides ulkosuomalainen käytti äänioikeuttaan tammikuun presidentinvaaleissa, tavoitteenani on nostaa äänestysvilkkautta myös kesäkuun EU-vaaleissa! Ulkosuomalaisen silmin Suomen vahvuudet näyttäytyivät laajempina ja siksi heidänkin äänensä tulisi tulla kuulluksi myös EU-tasolla. 

Oma ulkosuomalainen tausta on Thaimaassa, jossa asuin reilut kymmenen vuotta Khanomissa ja Bangkokissa, ja Espanjan Alicantessa, jossa opiskelin vuosituhannen alussa Erasmus-vaihdossa.  

Thaimaassa julkaistavassa Thai-Finn lehdessä kirjoitettiin alkuvuodesta kirjastani ja kampanjastani.  Maaliskuun lopussa kiersin reilun viikon Fuengirolassa ja Torreviejassa Suomi-tilaisuuksissa ja ravintoloissa.  

Espanjan suomalaisten yrittäjien tilaisuudessa tapasin paikallisia yrittäjiä ja kuulin hurjia tarinoita maahanmuuttajayrittäjyyden haasteista. Terveydenhuolto ja koulutusasiat huolestuttavat yhtä lailla ulkosuomalaista kuin kotimaassaan asuvaa ja pankkiasioiden jäykkyys tilanteessa, jossa sinulla ei ole kotimaista osoitetta, on asia joka on aiheuittanut minullekin harmaita hiuksia.  

Tärkein viesti ulkosuomalaisilta kaikissa seitsemässä kampanjatilaisuudessa kuitenkin oli se, että Suomi ei ole osannut hyöyntää mahdollisuuksia EU.ssa ja siihen on tultava muutos. Meppi nähdään ennen kaikkea lobbaajana eikä niinkään direktiivien viilaajana. Tästä asiasta olen täysin samaa mieltä. Suomi on ollut liian kiltti ja siksi me emme ole saaneet mitään siitä minkä eteläeurooppalaiset maat ovat osanneet ottaa. Meidänkin on aika lopettaa sievistely ja osata olla vaativampia. Meppi on lobbaaja! 

#katieurooppaan 
#ulkosuomalaisuus 

Kati Annikan kuulumiset

Tilaa uutiskirjeeni ja tiedät, missä mennään!